Ambasadorul Chinei la Washington: SUA să înceteze cu ameninţările referitoare la criza nord-coreeană

Cui Tiankai, ambasadorul chinez la Washington, a cerut Statelor Unite să înceteze să mai lanseze ameninţări în legătură cu criza nord-coreeană, la o zi după ce regimul de la Phenian a lansat o rachetă balistică care a survolat nordul Japoniei, informează agenţia de ştiri Reuters.

1739 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Chinei la Washington: SUA să înceteze cu ameninţările referitoare la criza nord-coreeană

Ambasadorul Chinei la Washington: SUA să înceteze cu ameninţările referitoare la criza nord-coreeană

"Sincer, consider că Statele Unite ar trebui să facă mai mult (...) mult mai mult acum, în sensul unei cooperări internaţionale efective pe acest subiect", a declarat oficialul chinez.

"Ar trebui să evite să lanseze şi mai multe ameninţări. Ar trebui să facă mai mult pentru a găsi căi efective pentru reluarea dialogului şi negocierilor", a completat Cui Tiankai.

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi mai mulţi oficiali americani au cerut Beijingului să-şi intensifice presiunile economice şi diplomatice asupra regimului nord-coreean.

China, cel mai important partener comercial al Coreei de Nord, respinge ideea că are vreun control asupra regimului de la Phenian.

La începutul acestei luni, preşedintele Trump a scris pe Twitter că SUA analizează posibilitatea de a întrerupe relaţiile comerciale cu statele care au legături economice cu Coreea de Nord.

"Dacă cineva vrea să pună presiuni asupra Chinei sau să impună sancţiuni Chinei în legătură cu DPRK (Coreea de Nord), nu ar fi o măsură susţinută de mulţi cetăţeni americani", a avertizat oficialul chinez, făcând referire la legăturile economice strânse între SUA şi China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici