Cel puţin 35 de morţi în urma prăbuşirii unui avion militar în Siria

Cel puţin 35 de militari au murit, sâmbătă seara, în urma prăbuşirii unui avion militar în nord-vestul Siriei, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

330 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 35 de morţi în urma prăbuşirii unui avion militar în Siria

Cel puţin 35 de morţi în urma prăbuşirii unui avion militar în Siria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Avionul a lovit o linie de înaltă tensiune, din cauza ceţii, în apropierea aeroportului militar de la Abou Douhour", în provincia Idleb, a anunţat OSDO, potrivit căruia avionul transporta material militar, muniţii şi soldaţi.

În schimb, aripa siriană a reţelei Al-Qaida, Frontul Al-Nusra, a revendicat pe Twitter doborârea avionului. Gruparea teroristă a postat fotografii cu aparatul distrus şi cu persoane moarte în urma prăbuşirii.

Presa oficială a anunţat de asemenea producerea acestui accident, însă nu a oferit un bilanţ.

"Din cauza vremii nefavorabile şi unei ceţe dense, un avion-cargo de dimensiune medie s-a prăbuşit în cursul nopţii trecute în momentul aterizării pe aeroportul Abou Douhour", a anunţat agenţia oficială Sana.

Aeroportul Abu Douhour este una dintre ultimele poziţii ale regimului în provincia Idleb, cucerită în mare parte de Frontul Al-Nusra.

Duminică după-amiază, OSDO a anunţat că lupte violente aveau loc între combatanţi ai Frontului Al-Nusra şi forţe ale regimului, care încercau să ajungă la locul prăbuşirii pentru a recupera cadavrele victimelor.

Mai multe avioane şi elicoptere ale regimului au fost deja doborâte de către diverse grupări armate în cursul conflictului care afectează Siria de peste trei ani.

În decembrie, organizaţia Stat Islamic (SI) a capturat un militar iordanian după prăbuşirea aparatului său, angajat în campania aeriană condusă de coaliţia antijihadistă. SI a anunţat că a doborât avionul, dar Statele Unite şi Iordania au contestat această afirmaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici