Cel puţin 35 de morţi, în urma unei explozii produse într-o mină din China

Treizeci şi cinci de mineri au murit în noapte de luni spre marţi din cauza unei explozii produse într-o mină din centrul Chinei, unde alţi 44 de colegi ai acestora au rămas blocaţi, a anunţat Administraţia securităţii muncii.

17 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 35 de morţi, în urma unei explozii produse într-o mină din China

Cel puţin 35 de morţi, în urma unei explozii produse într-o mină din China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nouăzeci şi trei de persoane lucrau în mina de cărbune din localitatea Pingdingshan, din provincia Henan, în momentul în care s-a produs explozia la ora locală 01.00 (luni, 20.00, ora României), însă 14 dintre aceştia au reuşit să iasă la suprafaţă, a precizat Administraţia într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Mina, care are o capacitate de producţie de 150.000 de tone pe an, înregistrează un nivel foarte scăzut de gaze, prezentând riscuri foarte mici de producere de explozii, potrivit aceleiaşi surse.

Un purtător de cuvânt al filierei locale a Partidului comunist, citat de agenţia China Nouă, a declarat că la mină se executau lucrări de renovare şi că nu fusese autorizată redeschiderea acesteia.

Minele chineze sunt între cele mai periculoase din lume din cauza nerespectării frecvente a normelor de securitate.

Peste 3.200 de muncitori şi-au pierdut viaţa anul trecut, potrivit statisticilor oficiale pe care organizaţiile le consideră în mare parte subevaluate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici