Cel puţin 36 de civili ucişi şi 64 răniţi, într-un atentat comis la Kandahar

Cel puţin 36 de civili au fost ucişi şi 64 răniţi, marţi seară, într-un atentat sinucigaş comis cu ajutorul unui camion-capcană la Kandahar, potrivit unui bilanţ furnizat de comandantul poliţiei pentru sudul Afganistanului.

33 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 36 de civili ucişi şi 64 răniţi, într-un atentat comis la Kandahar

Cel puţin 36 de civili ucişi şi 64 răniţi, într-un atentat comis la Kandahar (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Avem până în prezent 36 de morţi şi 64 de răniţi, toţi civili", a declarat generalul Ghulam Ali Wahdad, fără a face alte precizări privind identitatea victimelor.

Precedentul bilanţ, furnizat de un medic de la spitalul oraşului, menţiona opt civili ucişi şi 13 răniţi.

"Poliţia continuă să caute trupuri neînsufleţite în ruinele" clădirilor distruse de explozie, a adăugat comandantul poliţiei.

Atentatul s-a produs foarte aproape de un vast complex, ce conţine o sală de recepţie pentru nunţi, magazine şi un hotel, a precizat un jurnalist AFP.

Explozia, foarte importantă potrivit martorilor, a avut loc la puţin timp după apusul soarelui, la ora locală 19.00 (17.30, ora României), zguduind geamurile clădirilor din cartier.

Ea a avut loc la ora la care persoanele se întorc în general acasă pentru cina din perioada Ramadanului, început vinerea trecută.

Ministerul de Interne a confirmat cel puţin o explozie în apropierea unui hotel.

"A existat una sau două explozii în cel de-al doilea district din Kandahar. Aceasta s-a produs în faţa unui hotel. Nu pot să furnizez cifre privind victimele pentru moment", a declarat purtătorul său de cuvânt, Zemarai Bashary.

Kandahar este capitala provinciei eponime, vizată frecvent de atacuri şi atentate ale talibanilor. Atentatele sinucigaşe, devenite o regulă la Kandahar în ultimii ani, se răriseră în ultima perioadă.

Regimul talibanilor (1996-2001) a făcut din acest oraş capitala sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici