Cel puţin 38 de morţi, în violenţele produse duminică în Irak

Un număr de 38 de persoane au fost ucise, duminică, într-o serie de violenţe produse în Irak, dintre care 13 civili la Bagdad, unde enclava fortificată Zona Verde, în care se află ambasada Statelor Unite, a fost ţinta a două atacuri cu obuze de mortier.

15 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 38 de morţi, în violenţele produse duminică în Irak

Cel puţin 38 de morţi, în violenţele produse duminică în Irak (Imagine: Mediafax Foto)

Această zi sângeroasă intervine într-un moment în care Irakul a intrat în cel de-al şaselea an de război, după ofensiva americană lansată la 20 martie 2003, care a înlăturat regimul lui Saddam Hussein, însă a eşuat să instaureze stabilitatea.

La Bagdad, mai multe persoane înarmate au deschis focul asupra trecătorilor, pe o stradă din cartierul mixt Zafaraniyah, în sudul capitalei irakiene, potrivit unui oficial din cadrul Ministerului de Interne, care şi-a păstrat anonimatul.

Aflaţi la bordul a trei vehicule, ei au deschis focul asupra mulţimii, provocând şapte morţi şi 16 răniţi, potrivit sursei. Atacatorii au reuşit să fugă.

În estul capitalei, o rachetă a fost lansată asupra unei clădiri din cartierul şiit Kamaliyah, conform Ministerului de Interne, şi cel puţin cinci persoane au fost ucise, iar alte opt rănite.

Un trecător a fost ucis de persoane înarmate în nordul oraşului, potrivit poliţiei.

De altfel, două atacuri cu obuze de mortier au fost înregistrate în Zona Verde, puternic securizată, a Bagdadului, sediu al Guvernului irakian şi al ambasadelor Statelor Unite şi Marii Britanii, fără a provoca victime.

La Mosul, oraş situat la 370 de kilometri nord de Bagdad, zece militari irakieni au fost ucişi într-un atentat sinucigaş, conform armatei.

"Un atacator sinucigaş a intrat cu un camion-capcană într-o bază militară din vestul oraşului Mosul", a declarat comandantul Mohammaed Ahmed.

Zece militari au fost ucişi şi altei 30 de persoane rănite, dintre care 25 de militari şi cinci civili, a precizat el, în atacul produs în jurul orei locale 07.00 (06.00 ora României), în vestul oraşului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici