Cel puţin 38 de morţi şi 190 de răniţi în China, în urma unei tornade

Cel puţin 38 de persoane au murit şi peste 190 au fost rănite, într-o tornadă care a afectat joi dimineaţă metropola Chongqing, din sud-vestul Chinei, relatează presa oficială.

36 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 38 de morţi şi 190 de răniţi în China, în urma unei tornade

Cel puţin 38 de morţi şi 190 de răniţi în China, în urma unei tornade (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tornada, însoţită de averse de grindină, a distrus case şi culturi agricole în două districte rurale din această imensă municipalitate care numără 31 de milioane de locuitori, în jurul orei 2.00 (miercuri, 21.00, ora României), a precizat agenţia, citând autorităţile locale.

Televiziunea oficială chineză a difuzat imagini cu case prăbuşite, copaci dezrădăcinaţi, alunecări de teren şi drumuri parţial inundate.

În zona afectată de tornadă au fost 29 de morţi, peste 190 de răniţi şi şase dispăruţi, în timp ce 70.000 de persoane au fost evacuate, a precizat Ministerul Afacerilor Civile.

"Nu am mai văzut tornade aici, aceasta este prima dată", a declarat Liu Fang, un oficial din districtul Liangping, unul dintre locurile cele mai afectate.

"Cel puţin şase persoane au murit şi 38 au fost rănite în districtul nostru. Electricitatea a fost întreruptă şi case avariate, din cauza rafalelor violente de vânt", a adăugat el.

Locuitorii afectaţi au fost mutaţi în corturi, a explicat Liu.

Condiţiile meteorologice în zonă erau încă dificile din cauza ploilor neîncetate, conform altui oficial, din districtul Dianjiang.

Conform site-ului ziarului People's Daily, o mie de clădiri din şase municipalităţi s-au prăbuşit parţial.

Costul pagubelor ar putea depăşi 20 de milioane de yuani (peste două milioane de euro), a adăugat el, citând primele estimări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici