Cel puţin 40 de morţi într-un atentat sinucigaş comis în nord-vestul Pakistanului - GALERIE FOTO

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise într-un atac sinucigaş comis în nord-vestul Pakistanului.

14 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 40 de morţi într-un atentat sinucigaş comis în nord-vestul Pakistanului - GALERIE FOTO

Cel puţin 40 de morţi într-un atentat sinucigaş comis în nord-vestul Pakistanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacul a vizat biroul administraţiei locale, unde avea loc o reuniune între funcţionari şi şeful unei miliţii locale care se opune talibanilor, la Ghalalnai, capitala districtului tribal Mohmand.

"Cel puţin 40 de persoane au murit şi peste 60 au fost rănite", anunţă Amjad Ali, un oficial local.

Teroriştii-kamikaze au venit cu motociclete şi au încercat să pătrundă în incinta clădirii administrative. Primul s-a aruncat în aer la intrare, iar al doilea în interiorul clădirii", afirmă Amjad Ali. În clădire erau aproximativ 100 de persoane.

"O reuniune între administraţia districtului şi liderii tribali, membri ai unui Comitet de pace, avea loc în clădire în momentul exploziei", adaugă el.

Districtul Mohmand, situat la aproximativ 175 de kilometri nord-vest de Islamabad, este unul dintre fiefurile Mişcării Talibanilor din Pakistan (TTP), afiliată reţelei al-Qaida.

Pe 9 iulie, cel puţin 105 persoane au murit într-un atac sinucigaş comis la Mohmand. Mişcarea Talibanilor din Pakistan (TTP) a decretat în vara anului 2007 războiul sfânt islamic (jihadul) împotriva Islamabadului, pentru susţinerea acordată "războiului împotriva terorismului" iniţiat de Statele Unite. În ultimii trei ani, aproximativ 4.000 de persoane au murit în Pakistan în cel puţin 422 de atentate.

De cele mai multe ori, teroriştii atacă instalaţii militare sau secţii de poliţie, precum şi instituţii centrale şi locale.

În zonele tribale pakistaneze sunt şi numeroşi talibani afgani, care luptă împotriva celor 150.000 de militari străini staţionaţi în Afganistan. Avioane fără pilot americane efectuează aproape zilnic raiduri în zonele tribale situate la frontiera dintre Afganistan şi Pakistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici