Cel puţin 40 de morţi şi 74 de mineri blocaţi în subteran în China

Un accident minier produs joi dimineaţă, în nordul Chinei, s-a soldat cu 40 de morţi, în timp ce 74 de mineri au rămas blocaţi în subteran, a anunţat televiziunea naţională.

3 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 40 de morţi şi 74 de mineri blocaţi în subteran în China

Cel puţin 40 de morţi şi 74 de mineri blocaţi în subteran în China

Un număr de 13 mineri au putut fi salvaţi, a anunţat postul naţional.

Accidentul s-a produs în apropierea oraşului Linfen, situat în Shanxi, principala provincie carboniferă a ţării, a anunţat, la rândul său, agenţia China Nouă.

Într-un alt accident produs în provincia vecină Hebei, 11 mineri au rămas blocaţi într-o mină ilegală de fier şi de aur, după prăbuşirea unei galerii, a relatat agenţia citată.

Autorităţile locale nu au fost informate, joi, despre accidentul care a avut loc în apropierea oraşului Chengde.

Iarna este o perioadă marcată de numeroase astfel de accidente deoarece toate minele lucrează în regim alert pentru a face faţă consumului ridicat de energie înregistrat la nivel naţional.

În China, 70 la sută din producţia de energie internă este asigurată de cărbuni, adică cu 40 de procente peste media mondială.

Minele din China sunt printre cele mai periculoase din lume.

Peste 4.700 de mineri au murit în 2006 în China, potrivit statisticilor oficiale. Organizaţiile sindicale independente apreciază însă numărul lor la 20.000 pe an.

Gigantul economic asiatic s-a angajat în ultimii ani într-o politică de închidere a minelor cu capacitate de producţie redusă care reprezintă o treime din producţia totală de cărbune, dar unde se înregistrează două treimi din accidentele mortale, mai exact 3.431 de morţi.

Guvernul de la Beijing a anunţat săptămâna trecută noi măsuri de închidere a minelor cu o capacitate de producţie anuală sub 300.000 de tone.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici