Cel puţin 40 de răniţi, în cadrul unor confruntări violente la Alger

Cel puţin 40 de persoane au fost rănite în confruntări, miercuri, la Alger, într-o suburbie săracă, între tineri şi forţele de ordine, din cauza distrugerii unor locuinţe improvizate, potrivit unor martori citaţi în ediţia electronică a cotidianului El Watan.

23 afișări

Unul dintre ei a declarat pentru AFP că între răniţi se află şi poliţişti.

"Un tânăr a fost lovit într-un ochi cu un glonţ de cauciuc", a declarat un şomer, Samir, în vârstă de 40 de ani, în suburbia Climat de France din cartierul Oued Koreich, în apropiere de Bab el Oued, fieful contestării în Algeria.

Aproximativ 200 de barăci de tablă, construite în urmă cu câteva luni, din cauza lipsei de locuinţe, la Climat de France, urmau să fie distruse.

Protestatarii, majoritatea tineri, "nu au locuri de muncă, bogăţii, în timp ce ţara este imens de bogată", a declarat Samir.

Potrivit acestui martor, în cartier s-au aflat "cel puţin 500 de poliţişti înarmaţi" şi echipaţi cu bastoane, timp de mai multe ore. "Utilizează gloanţe oarbe, gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene contra manifestanţilor", a continuat el.

Manifestanţii au ripostat cu bare de fier şi aruncând cu pietre, potrivit jurnaliştilor prezenţi la incidente.

Potrivit El Watan, cel puţin cinci vehicule au fost incendiate, între care un camion al poliţiei, atacat de tinerii din acest cartier cu cel puţin 5.000 de locuitori.

Algeria se confruntă, de la începutul anului, cu o mişcare de contestare zilnică. În ianuarie, în revoltele contra nivelului scump de viaţă care afectează toate sectoarele societăţii, au fost ucise cinci persoane, iar alte 800 au fost rănite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici