Cel puţin 400 de morţi în estul Libiei, de la începutul revoltei

Violenţele din Libia s-au soldat cu cel puţin 400 de morţi şi 2.000 de răniţi, în estul ţării, de la începutul revoltei la mijlocul lui februarie, au declarat miercuri medici din Benghazi, al doilea oraş libian şi bastion al opozanţilor regimului lui Muammar Kadhafi.

26 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 400 de morţi în estul Libiei, de la începutul revoltei

Cel puţin 400 de morţi în estul Libiei, de la începutul revoltei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt 400 de morţi, de la începutul (revoltei), la Derna, Baida, Brega, Benghazi, Ras Lanuf şi Ben Jawad", a declarat presei Salah Jabar, coordonator medical în oraşele din est controlate de insurgenţi.

"Am numărat persoanele decedate şi rănite din spitalele noastre", a explicat colegul său Jibril Huwaidi, întrebat despre bilanţul mai mare prezentat de ONU şi de asociaţiile de apărare a drepturilor omului.

Pe de altă parte, raidurile armatei libiene asupra oraşului Ras Lanuf, controlat de rebeli, au atins miercuri mai multe instalaţii petroliere, a afirmat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional înfiinţat de opoziţie.

Purtătorul de cuvânt, Abdelhafez Ghoqa, a mai spus că rebelii sunt prezenţi în localitatea Ben Jawad, situată la circa 50 de kilometri spre vest, de unde au fost izgoniţi duminică.

"Regimul şi-a concentrat bombardamentele astăzi asupra centrelor industriei petroliere din Ras Lanuf. Puţuri de petrol au fost bombardate, dar şi instalaţii petroliere", a adăugat el.

Un avion de vânătoare a efectuat un raid, miercuri, la aproximativ un kilometru de rafinăria din oraşul libian Ras Lanuf, controlat de insurgenţi, unde lupte violente erau în desfăşurare, forţând rebelii să bată în retragere.

Potrivit unui martor care lucra la o altă instalaţie petrolieră din regiune, un oleoduct a fost atins.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici