Cel puţin 435 de palestinieni au murit în ofensiva israeliană din Fâşia Gaza

Cel puţin 435 de palestinieni au murit în ofensiva lansată de Israel în urmă cu o săptămână, dintre care 75 de copii şi 21 de femei, în cursul celor peste 700 de raiduri împotriva mişcării Hamas din Gaza, potrivit unor surse medicale palestiniene şi militare israeliene.

13 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 435 de palestinieni au murit în ofensiva israeliană din Fâşia Gaza

Cel puţin 435 de palestinieni au murit în ofensiva israeliană din Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acelaşi timp, circa 500 de rachete lansate din Fâşia Gaza au provocat de la 27 decembrie moartea a patru persoane în Israel, dintre care un militar, şi rănirea altor 12, conform unui bilanţ al armatei şi poliţiei israeliene.

Ofensiva israeliană, declanşată într-una dintre cele mai populate regiuni din lume, este condusă în principal de avioane de vânătoare, elicoptere şi avioane fără pilot, dar şi de marina de război.

Ea vizează de sâmbăta trecută obiective ale Hamas, imobile guvernamentale, moschei unde se află, potrivit armatei israeliene, rachete şi tunele de contrabandă cu arme între Fâşia Gaza şi Egipt.

"Au fost aproximativ 750 de raiduri", a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Potrivit serviciilor medicale palestiniene din Gaza, cel puţin 435 de palestinieni au murit şi alţi 2.285 au fost răniţi în atacurile israeliene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici