Cel puţin 44 de morţi şi 67 de răniţi, după un incendiu produs într-un spital din Irak

Cel puţin 44 de persoane au fost ucise şi peste 67 au fost rănite într-un incendiu provocat probabil de o explozie a rezervorului de oxigen al unui spital de coronavirus din oraşul irakian Nassiriya, au anunţat luni oficialii din domeniul sănătăţii şi poliţia, citaţi de Reuters.

188 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 44 de morţi şi 67 de răniţi, după un incendiu produs într-un spital din Irak

Sursa foto: Twitter

Prim-ministrul Mustafa al-Kadhimi a avut întâlniri urgente cu miniştrii şi a dispus suspendarea şi arestarea managerilor din sănătate şi din apărarea civilă din Nassiriya, a declarat biroul său într-un comunicat.

Managerul spitalului a fost, de asemenea, suspendat arestat.

Deja decimat de război şi sancţiuni, sistemul de sănătate din Irak s-a străduit să facă faţă crizei coronavirusului, care a ucis 17.592 de oameni şi a infectat peste 1,4 milioane.

„Echipele de sănătate au scos corpuri carbonizate din spitalul în flăcări, în timp ce mulţi pacienţi tuşeau din cauza fumului”, a declarat un reporter Reuters de la locul incendiului.

Rapoartele iniţiale ale poliţiei au sugerat că o explozie a rezervorului de oxigen în interiorul secţiilor COVID-19 ale spitalului este cauza probabilă a incendiului, a spus un poliţist de la locul incendiului.

Am auzit o explozie mare în interiorul secţiilor coronavirus şi apoi focul a izbucnit foarte repede", a spus Ali Muhsin, un paznic de spital care ajuta la transportarea pacienţilor răniţi.

Surse de sănătate au declarat că mai devreme numărul morţilor din incendiul de luni ar putea creşte, deoarece mulţi pacienţi încă lipsesc. Printre morţi se află şi doi angajaţi din sistemul sanitar.

Rudele supărate s-au adunat în faţa spitalului şi au avut loc ciocniri cu poliţia, două vehicule ale poliţiei fiind incendiate, a declarat un martor Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici