Cel puţin 45 morţi în Yemen, în urma a două atentate sinucigaşe - FOTO

Cel puţin 45 de persoane au murit luni la Aden, în urma a două atentate sinucigaşe care au vizat grupuri de tineri ce doreau să se înroleze în forţele armate, informează Associated Press pe pagina electronică, citând surse neidentificate din cadrul forţelor de securitate yemenite.

1733 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 45 morţi în Yemen, în urma a două atentate sinucigaşe - FOTO

Cel puţin 45 morţi în Yemen, în urma a două atentate sinucigaşe - FOTO (Imagine: Twitter)

Stat Islamic a emis un comunicat, postat pe conturile grupării teroriste de pe reţelele de socializare, în care se afirmă că atacul a vizat "armata apostată a Yemenului" şi a identificat atacatorul care a detonat o vestă cu explozibil ca fiind Abu Ali al-Adeni, anunţă Reuters.

Un prim atentat, cu maşină capcană, a vizat un centru de recrutare al armatei, provocând moartea a peste 20 de persoane.

Un al doilea atentat a avut loc în districtul Khormaksar al oraşului Aden, unde un terorist sinucigaş şi-a detonat vesta cu explozibil pe care o purta, ucigând cel puţin 25 de tineri, potrivit Sputnik News online.

Statul Yemen este scena unui conflict civil sângeros, guvernul recunoscut în plan internaţional se confruntă cu rebelii houthi, care sunt susţinuţi de unele unităţi militare fidele fostului preşedinte yemenit Ali Abdullah Saleh.

Mai mult, în ţară sunt active şi o serie de grupări teroriste, inclusiv Al Qaeda şi Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici