Preşedintele Egiptului, despre prăbuşirea avionului EgyptAir: "Toate scenariile sunt posibile

Preşedintele Egiptului a vorbit duminică despre operaţiunile de căutare a aeronavei prăbuşite joi în apele Mediteranei, în cadrul unui interviu televizat, relatează agenţia de ştiri Reuters pe pagina electronică

2037 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Egiptului, despre prăbuşirea avionului EgyptAir: "Toate scenariile sunt posibile

Preşedintele el-Sissi despre prăbuşirea avionului EgyptAir: "Toate scenariile sunt posibile

În primele sale declaraţii publice după prăbuşirea avionului Egypt Air, preşedintele Abdel-Fattah el-Sissi a afirmat că "va dura ceva timp" pentru a determina cauza exactă a accidentului, care a provocat moartea tuturor celor 66 de oameni de la bord.

"Este foarte, foarte important pentru noi să stabilim circumstanţele care au dus la prăbuşirea aeronavei", a mai spus preşedintele în comentariile transmise în direct pe canalele de televiziune egiptene.

"Nu avem un scenariu pe să ne putem baza în exclusivitate (...) toate scenariile sunt posibile".

De asemenea, a avertizat mass-media asupra speculaţiilor premature cu privire la cauza accidentului, şi a mulţumit naţiunilor care s-au alăturat autorităţilor egiptene în căutarea epavei, iar la începutul interviului, a ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor.

Acesta a mai anunţat că un submarin aparţinând Ministerului egiptean al Petrolului se îndrepta spre locul accidentului, pentru a se alătura eforturilor de căutare a cutiilor negre, care conţin înregistrările de voce din cabina piloţilor şi date transmise de sistemele avionului.

Un raport preliminar cu privire la accidentul aerian de joi va fi prezentat într-o lună, a afirmat şeful echipei de anchetă de la Cairo, citat de Al-Ahram, un ziar controlat de statul egiptean.

Ayman al-Moqadem, şeful departamentului egiptean de investigaţie a accidentelor aeriene, a declarat că raportul "va fi publicat într-o lună (...) şi va include toate informaţiile disponibile până la momentul publicării".

Biroul de anchete şi analize pentru securitatea aviaţiei (BEA) din Franţa a anunţat, sâmbătă, că sistemele automate ale avionului au indicat detectarea fumului la bord cu puţin timp înainte de prăbuşirea în mare, confirmând astfel rapoartele din mass-media.

Avionul Airbus A320 al companiei EgyptAir a dispărut de pe radar, în drumul său spre Cairo de la Paris, cu 66 de oameni la bord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici