Cel puţin 46 de persoane au fost ucise în raiduri aeriene ale armatei, la Alep

Cel puţin 36 de persoane au fost ucise duminică, în urma unor raiduri ale forţelor aeriene siriene asupra oraşului Alep, în nordul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

147 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 46 de persoane au fost ucise în raiduri aeriene ale armatei, la Alep

Cel puţin 46 de persoane au fost ucise în raiduri aeriene ale armatei, la Alep, anunţă un ONG (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Aceasta a fost cea de-a doua zi de efectuare a unor bombardamente asupra cartierelor din estul oraşului Alep, potrivit OSDO, care a anunţat anterior că "cel puţin 85 de persoane" au murit, sâmbătă, în raiduri similare.

Majoritatea victimelor de duminică au fost ucise în raiduri efectuate cu butoaie umplute cu explozivi aruncate din elicoptere militare asupra cartierului Tariq al-Bab, a anunţat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, anunţând 21 de morţi, dintre care 13 copii, în trei raiduri.

Alte raiduri s-au soldat cu 15 morţi, la Alep, divizat în sectoare dominate de Guvernul sirian şi zone aflate sub controlul rebelilor.

Aceste raiduri survin a doua zi de la uciderea a cel puţin 85 de persoane cu butoaie umplute cu explozivi aruncate din elicoptere militare asupra unor cartiere controlate de rebeli, potrivit OSDO, care se bazează pe o largă reţea de militanţi şi medici.

În paralel, armata încearcă să pătrundă în estul oraşului, aflat sub controlul rebelilor încă din iulie 2012.

Potrivit cotidianului Al-Watan, apropiat puterii, armata a "curăţat" aproape în întregime cartierele Qaram al-Tarab, la est, şi Bani Zeid, la nord. Ea vrea de-acum să avanseze către este şi nord pentru a prelua controlul asupra oraşului. OSDO a confirmat că armata a preluat sub control o mare parte din cartierul Qaram al-Tarab.

În ultimele luni, armata a preluat de la rebeli mai multe sectoare din provincia Alep, în special zona din jurul aeroportului din Alep, închis aproape un an din cauza luptelor. Aeroportul a fost redeschis luna trecută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici