Cel puţin 47 de morţi, în numeroase atentate comise în Irak

Cel puţin 47 de persoane au fost ucise duminică în cel puţin zece atentate cu maşină-capcană comise în regiunea Bagdad şi în faţa unei bănci din oraşul Mosul, bilanţul victimelor din ultima lună ajungând la peste 600 de morţi, anunţă autorităţile irakiene.

160 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 47 de morţi, în numeroase atentate comise în Irak

Cel puţin 47 de morţi, în numeroase atentate comise în Irak (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Exploziile, comise în şapte cartiere din zona capitalei Irakului, s-au soldat cu cel puţin 35 de morţi şi 90 de răniţi. Atacul cel mai grav a avut loc în cartierul Shaab, în partea de nord a Bagdadului, unde două maşini au explodat într-o zonă comercială, provocând moartea a cinci persoane şi rănirea altor 17.

Alte explozii au avut loc în cartierele Bayaa, Baladiyat, Machtal, Hurriya şi Dora din Bagdad, precum şi în suburbia Saba al-Bur.

La Mosul, oraş situat la 350 de kilometri nord de capitală, 12 persoane - civili şi miliari - au murit în explozia unei maşini-capcană în faţa unei bănci.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici