Cel puţin 5 morţi şi 50 de răniţi în Congo în timpul unui protest anti-ONU

Cel puţin 5 persoane au fost ucise şi aproximativ 50 au fost rănite marţi în timpul protestelor împotriva Naţiunilor Unite din oraşul Goma, situat în estul Republicii Democrate Congo, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

286 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 5 morţi şi 50 de răniţi în Congo în timpul unui protest anti-ONU

Cel puţin 5 morţi şi 50 de răniţi în Congo în timpul unui protest anti-ONU

Anterior, un martor al Reuters a văzut cum forţele de menţinere a păcii ale ONU au împuşcat mortal doi demonstranţi.

Violenţele au avut loc în cea de-a doua zi de proteste împotriva misiunii de menţinere a păcii MONUSCO, care ar fi eşuat în protejarea civililor într-o regiune marcată de zeci de ani de violenţe, scrie Reuters.

Sute de demonstranţi au atacat şi jefuit luni un depozit MONUSCO din Goma, cerând ca misiunea să părăsească ţara.

Un martor a declarat că forţele de menţinere a păcii au tras marţi cu gloanţe reale asupra unei mulţimi în mare parte paşnice, omorând două persoane şi rănind cel puţin alte două.

Ofiţerii de armată şi de poliţie desfăşuraţi la faţa locului nu au tras, a adăugat acesta.

Un purtător de cuvânt al MONUSCO nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Patrick Muyaya, a declarat că mai târziu în cursul zilei vor fi furnizate informaţii suplimentare cu privire la bilanţul uman şi logistic al protestelor.

Tensiunile sunt mari în Congo, unde confruntările reizbucnite între trupele locale şi grupul rebel M23 au provocat mii de strămutări.

Atacurile militanţilor legaţi de Statul Islamic au continuat, de asemenea, în pofida stării de urgenţă care durează de un an şi a operaţiunilor comune împotriva acestora ale armatelor congoleză şi ugandeză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici