Cel puţin 53 de civili, printre care 21 de copii, au murit în urma raidurilor aeriene ruse din Siria

Cel puţin 53 de civili, printre care şi 21 de copii, au murit în urma raidurilor aeriene efectuate duminică de către Forţele Aeriene din Rusia împotriva poziţiilor ocupate de militanţii reţelei teroriste Stat Islamic, a anunţat, luni, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

712 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 53 de civili, printre care 21 de copii, au murit în urma raidurilor aeriene ruse din Siria

Cel puţin 53 de civili, printre care 21 de copii, au murit în urma raidurilor aeriene ruse din Siria

Bilanţul anterior anunţat de OSDO se ridica la 34 de civili ucişi, relatează BBC News Online.

”Bilanţul a crescut după îndepărtarea molozului în cursul unei lungi operaţiuni de salvare", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

În plus, în urma raidurilor aviaţiei ruse alte 18 persoane au fost rănite.

Şase bombardiere Tu-22M3 cu rază lungă de acţiune ale Armatei Rusiei au atacat, duminică, poziţii ocupate de militanţii reţelei teroriste Stat Islamic din regiunea siriană Deir al-Zor, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

De când Armata siriană este sprijinită de Rusia, peste 123 de civili au murit, inclusiv 26 de copii, în urma atacurilor aeriene, a anunţat OSDO.

În total, peste 340.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma războiului civil din Siria care a început în anul 2011, inclusiv peste 100.000 de civili, a anunţat OSDO.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici