Cel puţin 57 de morţi şi peste un milion de persoane evacuate în urma inundaţiilor din China

Cel puţin 57 de persoane au murit, alte câteva zeci sunt date dispărute şi mai mult de un milion de locuitori au fost evacuaţi în ultima săptămână din cauza ploilor torenţiale înregistrate în mai multe provincii ale Chinei, au anunţat marţi autoriăţile locale.

363 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 57 de morţi şi peste un milion de persoane evacuate în urma inundaţiilor din China

Cel puţin 57 de morţi şi peste un milion de persoane evacuate în urma inundaţiilor din China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ploile care cad neîncetat au provocat inundaţii grave în Sichuan (sud-vestul Chinei), Shaanxi (nord) şi Henan (centru)", iar "57 de persoane au murit şi alte 29 sunt date dispărute", a precizat Ministerul pentru Afaceri Civile.

Potrivit unui comunicat oficial, mai mult de 1,2 milioane de persoane au fost evacuate, în urma inundaţiilor care afectează în total 12,3 milioane de chinezi.

Peste 120.000 de locuinţe s-au prăbuşit din cauza precipitaţiilor abundente, iar pierderile economice sunt estimate la 17,27 miliarde de yuani (1,98 miliarde de euro), a precizat Ministerul pentru Afaceri Civile, adăugând că în zonele afectate au fost trimise echipe de intervenţie, care distribuie corturi, pături şi haine.

Nivelul cursurilor de apă, în principal pe unii afluenţi ai fluviului Yangtse, este în creştere în mai multe zone, deşi nivelul precipitaţiilor s-a redus uşor.

China se confruntă în fiecare an cu precipitaţii abundente care provoacă inundaţii grave. În 2010, ploile şi inundaţiile de la sfârşitul verii s-au soldat cu 4.300 de morţi sau dispăruţi, iar o alunecare de teren masivă produsă în august 2010 în provincia Gansu a provocat moartea a 1.500 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici