Cel puţin 60.000 de sirieni au fugit de luptele purtate între grupări islamiste rivale

Cel puţin 60.000 de persoane au fugit în ultimele zile din oraşe din provincia Deir ez-Zor, în estul Siriei, teatrul unor lupte intense între grupări islamiste rivale, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

229 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 60.000 de sirieni au fugit de luptele purtate între grupări islamiste rivale

Cel puţin 60.000 de sirieni au fugit de luptele purtate între grupări islamiste rivale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Luptele între Fontul al-Nusra, aripa siriană a reţelei Al-Qaida, şi jihadiştii din Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL) s-au intensificat sâmbătă, în pofida unui apel al liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, la încetarea ostilităţilor.

Pe de altă parte, preşedintele sirian Bashar al-Assad a îndemnat sâmbătă organismele guvernamentale însărcinate cu ajutorul umanitar să aibă o cooperare mai mare cu organizaţiile locale şi internaţionale, potrivit televiziunii de stat.

Apelul lui Bashar al-Assad intervine după ce secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a deplâns problemele legate de accesul ajutorului umanitar în Siria.

"Avem nevoie de o cooperare mai mare între ministerele şi organizaţiile implicate în furnizarea ajutorului umanitar (...) şi de lucru pe teren cu toate părţile locale şi internaţionale pentru a facilita acordarea ajutorului", a spus preşedintele sirian.

Siria se află de peste trei ani într-un război civil soldat până în prezent cu 150.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici