Cel puţin 60 de morţi într-un atac asupra unui convoi de prizonieri în Irak

Persoane înarmate şi kamikaze au atacat, joi, un convoi de prizonieri la nord de Bagdad, provocând lupte intense cu forţele de securitate, care s-au soldat cu 60 de morţi, au anunţat surse din cadrul poliţiei.

257 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 60 de morţi într-un atac asupra unui convoi de prizonieri în Irak

Cel puţin 60 de morţi într-un atac asupra unui convoi de prizonieri în Irak (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Printre victime figurează deţinuţi şi poliţişti, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul Ministerului de Interne. El a adăugat că atacul a vizat un convoi al forţelor de securitate care escorta un autobuz cu care erau transferţi aproximativ 60 de prizonieri, mulţi reţinuţi pentru acuzaţii de terorism, de la închisoarea principală din Taji, aflată la 25 de kilometri la nord de Bagdad.

Surse din serviciile de securitate şi medicale au anunţat că cel puţin 50 de prizonieri au fost ucişi, iar alte 18 persoane au fost rănite.

Atacul a avut loc înaintea întrevederii secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, cu premierul irakian Nuri al-Maliki în cadrul eforturilor comune în vederea unei mobilizări internaţionale în contextul ofensivei lansată la 9 iunie de insurgenţii islamişti în Irak.

Acest asalt are loc la aproape un an după un atac al insurgenţilor asupra a două închisori, care a permis evadarea a 500 de deţinuţi. Atacul lansat de insurgenţi asupra închisorilor din Taji şi Abu Ghraib s-a soldat cu 20 de morţi în rândul forţelor de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici