Cel puţin 65 de occidentali, arestaţi pe aeroportul din Tel Aviv

Cel puţin 65 de pasageri ai unor curse aeriene venind din Europa, în principal din Elveţia şi Italia, au fost arestaţi vineri pe aeroportul din Tel Aviv, unde urmau să sosească sute de activişti propalestinieni, anunţă poliţia israeliană.

514 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 65 de occidentali, arestaţi pe aeroportul din Tel Aviv

Cel puţin 65 de occidentali, arestaţi pe aeroportul din Tel Aviv (Imagine: Mediafax Foto)

Un avion al companiei Easyjet decolat de la Geneva şi unul al companiei Alitalia de la Roma au fost îndrumate spre un terminal aeroportuar mai puţin frecventat, pentru verificarea pasagerilor.

"Aproximativ 310 persoane au fost interogate de autorităţile pentru imigraţie, iar 69 nu au primit permisiunea să intre în Israel, patru fiind retrimise în ţările de origine", a declarat Sabine Hadad, un oficial din cadrul Serviciului israelian al Imigraţiei.

Restul de 65 de pasageri sunt reţinuţi şi vor fi repatriaţi cu zboruri ulterioare.

În cursul nopţii, autorităţile israeliene au refuzat intrarea în Israel a două activiste americane.

Micky Rosenfeld, purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, a declarat că peste 500 de poliţişti şi agenţi de frontieră au fost mobilizaţi la aeroport pentru a bloca intrarea activiştilor propalestinieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici