Cel puţin doi morţi după aterizarea de urgenţă a avionului Tupolev la Moscova

Cel puţin două persoane au murit după ce un avion Tupolev al companiei Daghestan Airlines a ieşit de pe pistă în timpul unei aterizări de urgenţă efectuate sâmbătă pe aeroportul Domodedovo din Moscova, a anunţat departamentul de investigaţii în transporturi, citat de RIA Novosti.

45 afișări
Imaginea articolului Cel puţin doi morţi după aterizarea de urgenţă a avionului Tupolev la Moscova

Cel puţin doi morţi după aterizarea de urgenţă a avionului Tupolev la Moscova (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Cel puţin două persoane au murit. O echipă de la departamentul de investigaţii se află la locul accidentului", a declarat un purtător de cuvânt.

Aeroportul a anunţat că la bordul avionului Tu-154 se aflau 155 de persoane.

Potivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, aproximativ 40 de persoane au fost rănite. "Potrivit ultimelor informaţii, două persoane au murit şi alte 40 au fost rănite după aterizarea de urgenţă", a declarat el.

Şaizeci de membri ai echipelor de salvare, brigăzi de pompieri şi psihologi au ajuns la faţa locului, a precizat acesta.

O sursă de la aeroportul Domodedovo a declarat că aproximativ 50 de persoane, inclusiv unele rănite grav, au fost spitalizate.

"Pasagerii avionului au fost trimişi în clădirea aeroportului pentru a fi examinaţi de personalul medical. Persoanele cu răni mai grave au fost spitalizate", a declarat oficialul citat.

O sursă din cadrul companiei Daghestan Airlines a declarat că o aeronavă de rezervă este pregătită să preia pasagerii din avionul avariat.

Aeronava a decolat de pe aeroportul Vnukovo din Moscova la ora locală 14.07 (13.07 ora României), cu destinaţia Mahacikala, în sudul Rusiei. Piloţii au efectuat o aterizare de urgenţă pe aeroportul Domodedovo din Moscova după ce toate cele trei motoare ale aeronavei au cedat.

Avionul Tu-154 a fost avariat după ce a ieşit de pe pistă în timpul aterizării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici