Cel puţin doi morţi şi 51 de dispăruţi după scufundarea unei platforme petroliere în Rusia

Cel puţin două persoane au fost găsite moarte, iar 51 sunt date dispărute, după scufundarea unei platforme petroliere, duminică, în marea Ohoţk (Extremul Orient rus), a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

186 afișări
Imaginea articolului Cel puţin doi morţi şi 51 de dispăruţi după scufundarea unei platforme petroliere în Rusia

Cel puţin doi morţi şi 51 de dispăruţi după scufundarea unei platforme petroliere în Rusia (Imagine:Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Platforma Kolskoie, pe care lucrau 67 de persoane, se afla la 200 de kilometri de mal când accidentul s-a produs, la ora locală 12.45 (3.45, ora României), din cauza rafalelor violente de vânt şi pe o temperatură de minus 17 grade Celsius.

Pentru moment, 14 persoane au fost salvate, unele într-o stare îngrijorătoare, iar două cadavre au fost recuperate la ora 5.30 GMT (7.30, ora României), din apa de minus 3 grade Celsius. Căutările pentru găsirea celor 51 de persoane dispărute au fost întrerupte la lăsarea serii, în jurul orei locale 19.00 (10.00, ora României), în timp ce două elicoptere şi un avion survolau în continuare zona, a precizat agenţia Interfax, citând un oficial local.

Platforma, trasă de un remorcher şi un spărgător de gheaţă, mergea dinspre peninsula Kamceatka spre insula Sahalin când s-a scufundat complet. Două dintre bărcile sale de salvare au fost găsite fără vreo persoană la bord.

Acţiunea echipelor de intervenţie a fost complicată de rafalele violente de vânt şi de valurile de patru metri.

"Hublourile erau avariate de gheaţă şi valuri, iar apa intra în utilaj", a precizat un purtător de cuvânt al ministerului. Personalul de la bord aştepta să fie evacuat cu elicopterul, dar platforma s-a răsturnat şi s-a scufundat, înainte ca salvatorii să o poată acosta, a explicat el.

O anchetă a fost lansată pentru a stabili circumstanţele accidentului şi pentru a căuta eventuale încălcări ale regulilor de securitate, potrivit unui comunicat al autorităţilor.

Platforma efectua o misiune de prospecţie în vestul Kamceatka, pentru compania Gazflot, o filială a Gazprom.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici