Cel puţin nouă morţi în confruntări violente din oraşul libian Yefren

"Confruntări violente" au avut loc luni şi marţi în regiunea Yefren, la sud-vest de Tripoli, între rebelii care deţin controlul asupra regiunii şi forţele regimnului libian, în care au fost ucise cel puţin nouă persoane, au declarat locuitori din această regiune.

36 afișări
Imaginea articolului Cel puţin nouă morţi în confruntări violente din oraşul libian Yefren

Cel puţin nouă morţi în confruntări violente din oraşul libian Yefren (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Forţele lui (Muammar) Kadhafi au întreprins o ofensivă sângeroasă, luni şi marţi, în regiune. În confruntări au fost ucise cel puţin nouă persoane, iar multe altele au fost rănite, la Yefren", oraş situat la 130 de kilometri sud-vest de Tripoli, a declarat un locuitor.

"Ne aşteptam ca (această) coaliţie (internaţională) să împidice batalioanele lui Kadhafi să înainteze către această regiune", aflată sub controlul rebeliunii, a continuat acesta.

"În absenţa unei intervenţii a coaliţiei, regimul a vrut să preia rapid controlul asupra oraşului, bombardând regiunea şi comiţând masacre, în special la Yefren", împiedicând familiile să îşi evacueze răniţii către Tunisia, ale cărei forntiere se află la câteva zeci de kilometri de această regiune.

"Au întrerupt alimentarea cu electricitate a oraşului. Majoritatea familiilor şi-au părăsit casele. Avem nevoie de ajutor", a declarat telefonic un alt locuitor din regiune.

El a adăugat că "triburile berbere din Jado, Zenten şi Yefren s-au unit cu triburile arabe, pentru a alcătui un singur front împotriva ofensivei lui Kadhafi. Dar forţele sunt disproporţionate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici