Cel puţin patru morţi în confruntările dintre opozanţii şi partizanii lui Bashar al-Assad din Liban

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte 35 au fost rănite marţi la Tripoli, marele oraş din nordul Libanului, în urma violenţelor dintre partizanii şi opozanţii preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat pentru AFP o sursă din securitate.

319 afișări
Imaginea articolului Cel puţin patru morţi în confruntările dintre opozanţii şi partizanii lui Bashar al-Assad din Liban

Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre morţi figurează un bărbat în vârstă de 70 de ani, din cartierul sunnit Bab el-Tebanneh care susţine rebeliunea siriană, un sunnit dintr-un alt cartier şi un locuitor al cartierului alauit Jabal Mohsen, favorabil Damascului.

Cel puţin alte 35 de persoane au fost rănite în confruntări, dintre care trei sunt în stare gravă, conform aceleiaşi surse.

Armata libaneză a fost trimisă în zonă însă luptele continuă în oraş, unde confruntări au avut loc regulat de la începerea revoltei împotriva regimului sirian în martie 2011 între locuitorii cartierului Bab el-Tebbaneh şi cei din Jabal Mohsen.

Clanul Assad este de confesiune alauită, provenit din şiism, în timp ce rebelii sirieni sunt în majoritate sunniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici