Cel puţin patru ostatici, supuşi de către gruparea Statul Islamic simulării înecului

Cel puţin patru ostatici deţinuţi de către jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI), inclusiv James Foley, jurnalistul american decapitat de către aceşti ultraradicali, au fost supuşi simulării înecului, potrivit ediţiei de joi a ziarului The Washington Post (WP).

330 afișări
Imaginea articolului Cel puţin patru ostatici, supuşi de către gruparea Statul Islamic simulării înecului

James Foley (Imagine: captură video)

Americanul James Foley, răpit în noiembrie 2012 în Siria, a fost supus de mai multe ori acestei torturi, a declarat pentru cotidian un apropiat al jurnalistului, sub protecţia anonimatului.

"Ştiau exact cum să facă acest lucru", declară această sursă, precizând că ostatici, inclusiv James Foley, erau deţinuţi în perioada respectivă la Rakka, în nordul Siriei.

Surse care au acţionat în vederea eliberării ostaticilor au confirmat pentru AFP că cel puţin un ostatic a fost supus simulării înecului.

Această tehnică a fost folosită de către Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) în timpul interogării suspecţilor după atentatele de la 11 septembrie 2001. CIA a capturat zeci de persoane suspectate de legături cu Al-Qaida şi a recurs la metode ca privarea de somn, ţinerea deţinuţilor complet dezbrăcaţi sau simularea înecului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici