Cel puţin şapte persoane, dintre care doi copii, au murit după ce o ambarcaţiune cu refugiaţi s-a scufundat în Marea Egee

Cel puţin şapte persoane, dintre care doi copii, au murit marţi după ce o ambarcaţiune care transporta refugiaţi din Turcia spre Grecia s-a scufundat în Marea Egee, în largul insulei Lesbos, a anunţat Garda de Coastă din Grecia, citată de Al Jazeera.

83 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şapte persoane, dintre care doi copii, au murit după ce o ambarcaţiune cu refugiaţi s-a scufundat în Marea Egee

Cel puţin şapte persoane, dintre care doi copii, au murit după ce o ambarcaţiune cu refugiaţi s-a scufundat în Marea Egee

Autorităţile elene au mai anunţat că 57 de persoane au fost salvate, iar o operaţiune de căutare a fost declanşată în zona în care s-a produs naufragiul. Garda de Coastă nu a furnizat detalii despre cauza naufragiului şi nici despre naţionalitatea refugiaţilor aflaţi la bord.

„Această tragedie ne aminteşte într-un mod dureros de faptul că oamenii continuă să îşi asume riscuri uriaşe pentru a ajunge în inslulele greceşti”, a declarat Philippe Leclerc, reprezentant al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi. „Este nevoie de eforturi mai mari pentru a asigura modalităţi sigure şi legale de a ajunge în Europa, astfel încât aceşti oameni să nu îşi mai pună vieţile în pericol în mâinile traficanţilor”, a adăugat acesta.

Aproximativ 10.700 de refugiaţi au ajuns în Grecia anul acesta pe mare, iar 39 de persoane au murit în urma unor naufragii similare, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici