Cel puţin şase morţi şi 58 de răniţi la Bangkok, în urma operaţiunii armatei - VIDEO

Şase persoane au murit şi alte 58 au fost rănite, miercuri, în urma operaţiunii armatei thailandeze pentru dispersarea manifestanţilor antiguvernamentali din centrul oraşului Bangkok, au anunţat serviciile de intervenţie.

15 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şase morţi şi 58 de răniţi la Bangkok, în urma operaţiunii armatei - VIDEO

Cel puţin şase morţi şi 58 de răniţi la Bangkok, în urma operaţiunii armatei - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre cei şase morţi se află şi un fotoreporter italian, în vârstă de 48 de ani, rănit mortal în abdomen. Îngrijit imediat de colegii săi, el a decedat la sosirea la spital.

Cel puţin alţi doi reporteri, un olandez şi un canadian, au fost răniţi.

Miercuri seara, Guvernul a anunţat că oraşul Bangkok nu este controlat integral. Circa 20 de clădiri din capitală au fost incendiate.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului, Panitan Wattanayagorn, operaţiunea armatei a permis preluarea controlului unor cartiere cheie, cum ar fi intersecţia Rajaprasong şi districtul Lumpini pe care "cămăşile roşii" le ocupau de şase săptămâni.

Restricţii de circulaţie, primele din ultimii 15 ani de la Bangkok, vor intra în vigoare la ora locală 20.00 (16.00 ora României) şi se vor încheia joi dimineaţă, la ora 06.00 (02.00 ora României).

Circa 20 de clădiri erau incendiate, între care şi Bursa din Bangkok, bănci şi centre comerciale, au declarat pompierii, ceea ce a determinat Guvernul să lanseze un ultimatum la adresa agitatorilor.

Manifestanţii au incendiat un post de televiziune, Channel 3, în interiorul căruia erau blocate aproximativ 100 de persoane, potrivit pompierilor şi unui jurnalist al televiziunii.

Panitan a declarat, de asemenea, că Guvernul le-a ordonat tuturor posturilor de televiziune să difuzeze programe speciale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici