Cel puţin şase persoane au fost ucise într-un atentat cu maşină capcană, la Homs

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi alte 20 rănite, luni, într-un atentat cu maşină capcană comis la Homs, în centrul Siriei, într-un cartier locuit în cea mai mare parte de alawiţi, confesiunea preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a anunţat un ONG, citat de AFP.

171 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şase persoane au fost ucise într-un atentat cu maşină capcană, la Homs

Cel puţin şase persoane au fost ucise într-un atentat cu maşină capcană, la Homs (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cel puţin şase persoane au fost ucise, printre care femei şi copii", în acest atac comis în cartierul Zahraa, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care se bazează pe o reţea de militanţi şi surse medicale civile şi militare din Siria.

Agenţia de presă de stat Sana a confirmat atentatul.

Homs, care era al treilea cel mai mare oraş din Siria şi centrul industrial al acestei ţări, a fost teatrul unora dintre cele mai grave violenţe de la începutul revoltei împotriva lui Bashar al-Assad la 15 martie 2011.

Doar câteva cartiere din centrul oraşului mai sunt controlate de rebeli. Asediaţi de aproape doi ani de regim, locuitorii sunt supuşi bombardamentelor zilnice şi suferă din cauza lipsurilor.

Mai la nord, lupte aveau loc în al doilea oraş al ţării, Alep, între rebeli şi combatanţi loiali regimului. Elicoptere au lansat butoaie cu explozibili asupra unui cartier controlat de rebeli, potrivit OSDO. Cel puţin un bărbat a fost ucis în bombardamentele regimului şi 11 militari au murit în lupte.

Pe de altă parte, o activistă antiguvern, Marcel Shehwaro, şi o prietenă de-a ei au fost arestate de o grupare armată rebelă, Armata Mujahedinilor, şi vor fi aduse în faţa unui tribunal islamic pentru că au refuzat să poarte văl, au anunţat militanţi din Alep.

Totodată, un obuz a lovit Piaţa Omeiazilor din centrul Damascului şi a ucis un poliţist, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul securităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici