Cel puţin şase străini, printre victimele atentatului de la Moscova

Cel puţin şase străini, inclusiv doi britanici şi un german, se află pe lista celor 25 de victime identificate ale exploziei de pe aeroportul din Moscova, anunţă marţi site-ul domoded24.com, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

22 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şase străini, printre victimele atentatului de la Moscova

Cel puţin şase străini, printre victimele atentatului de la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Site-ul, realizat pentru coordonarea tuturor informaţiilor despre explozie, identifică trei dintre victime ca fiind britanicii Cousland Gordon Campbell şi Kirill Burdashev şi germanul Minderop Hendrick. Ceilalţi străini sunt un cetăţean kîrgîz, unul tadjic şi unul uzbec.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din regiunea Moscova a declarat că 87 de persoane erau în continuare spitalizate marţi dimineaţa, inclusiv opt străini.

Purtătorul de cuvânt al biroului de medicină legală a declarat că până în prezent au fost identificate 18 cadavre, dar cotidianului rus Komsomolskaia Pravda susţine că numărul acestora este de 25.

"Identificarea cadavrelor s-a încheiat, identitatea a 25 de victime, care aveau asupra lor acte de identitate, a fost stabilită. Celelalte cadavre nu pot fi identificate pentru moment", a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Komsomolskaia Pravda.

"Avem, de asemenea, fragmente de corpuri despre care anchetatorii cred că vor putea fi identificate de rude. Fragmentele rămase vor necesita un test ADN", a adăugat sursa citată.

Potrivit datelor preliminare, un atentator sinucigaş s-a aruncat în aer în terminalul de sosiri internaţionale al aeroportului din Moscova, luni după-amiază, provocând moartea a cel puţin 35 de persoane şi rănind alte 180, dintre care 48 grav.

În ultimul său bilanţ, Ministerul Sănătăţii din Rusia a declarat că 97 de persoane au fost spitalizate după explozie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici