Cel puţin un mort în incendiile din California

Pompierii au găsit un cadavru calcinat într-o tabără pentru persoane fără adăpost, devastată de unul dintre numeroasele incendii care afectează de mai multe zile California.

94 afișări
Imaginea articolului Cel puţin un mort în incendiile din California

Cel puţin un mort în incendiile din California (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Temperaturile au mai scăzut vineri, fapt ce a permis câtorva mii de persoane să se întoarcă acasă şi oferă speranţe pentru o revenire la normal.

În ultimele trei zile, pompierii au fost alertaţi pentru a stinge nouă incendii în zonele afectate de secetă.

Joi seara, la Carlsbad, un oraş situat la malul Oceanului Pacific, "pompierii au fost chemaţi într-o tabără pentru persoane fără adăpost (...). Sosind la faţa locului, ei au descoperit un cadavru calcinat", au anunţat, într-un comunicat, autorităţile comitatului San Diego.

Cea mai afectată este zona oraşului San Marcos, la nord de San Diego. Doisprezece kilometri pătraţi din zona San Marcos erau cuprinşi de flăcări vineri seara.

Dar, a explicat un purtător de cuvânt al municipalităţii din Carlsbad, "condiţiile meteorologice nu sunt favorabile. Rafale de vânt de opt kilometri pe oră şi o umiditate mai ridicată sunt prevăzute pentru weekend".

California este afectată frecvent de incendii pe perioadele verii şi toamnei, dar, în ultimii ani, incendii importante au izbucnit neobişnuit de devreme, din cauza secetei şi temperaturilor foarte ridicate.

În centrul oraşului Los Angeles, mercurul termometrului a urcat la 38 de grade Celsius, joi, egalând un record care data din 1970.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici