Cel puţin un mort în SUA, după ce o serie de tornade a afectat patru state

Cel puţin o persoană a murit duminică, după ce o serie de tornade a afectat patru state, smulgând acoperişuri ale unor case, avariind linii de alimentare cu electricitate şi trântind copaci la pământ, relatează CNN.

502 afișări
Imaginea articolului Cel puţin un mort în SUA, după ce o serie de tornade a afectat patru state

Cel puţin un mort în SUA, după ce o serie de tornade a afectat patru state

Victima a fost înregistrată în ţinutul Pottawatomie, în statul Oklahoma, a anunţat şeriful Mike Booth, care nu avea detalii despre caz. Alte două persoane au fost date dispărute la un parc de rulote, a adăugat el. Echipe de salvare efectuau căutări, duminică seara, printre fiare contorsionate.

Până la 26 de tornade au fost raportate în Oklahoma, Kansas, Illinois şi Iowa, potrivit Serviciului Naţional american de Meteorologie, statele Oklahoma şi Kansas fiind cele mai afectate. Unele dintre aceste raportări ar putea fi despre aceeaşi tornadă.

Guvernatorul statului Oklahoma Mary Fallin a declarat duminică situaţie de urgenţă în 16 ţinuturi.

O tornadă care a avut loc în apropiere de Wellston, în Oklahoma, a întrerupt linii de alimentare cu electricitate şi a produs avarii mai multor case, potrivit unei înregistrări video KFOR, un post afiliat CNN. Un pilot de pe elicopterul postului a apreciat că diametrul unei tornade atingea aproximativ 800 de metri. "Rupe totul. Rupe tot ce întâlneşte în cale", a spus pilotul.

Înregistrări video din elicopter realizate de KFOR şi KOCO, alt post afiliat CNN, prezentau pagube grave în apropiere de Wellston şi Carney. Acoperişuri au fost smulse de pe case, crengi au fost rupte din copaci, iar drumuri au fost blocate de dărâmături.

Tornade au fost raportate şi la est de Dale, la vest de Paden şi în apropiere de Prague, în Oklahoma. Circulaţia pe o porţiune a autostrăzii interstatate 40, la nivelul localităţii Shawnee, în acest stat, a fost oprită în ambele direcţii în noaptea de duminică spre luni, din cauza unei tornade care a răsturnat utilaje de remorcare.

Tornade au fost observate şi în Iowa, în apropiere de Earlham, Huxley şi la est de Dallas Center, potrivit serviciului meteorologic, care a îndemnat populaţia să se pună la adăpost.

Tornadele însoţesc furtuni ce afectează zone din Kansas, Oklahoma, Iowa and Missouri. Grindină de mărimea unei mingi de baseball, rafale de vânt şi tornade ameninţau luni zone de câmpie din centru şi Midwest. La Atlanta au fost raportate inundaţii grave, în urma unei furtuni însoţite de ploi puternice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici