Cel puţin un mort şi zeci de răniţi în Japonia, după trecerea Taifunului Halong - FOTO

Taifunul Halong a afectat, duminică, vestul Japoniei, provocând moartea a cel puţin o persoană şi rănirea altor câteva zeci, în nordul ţării producându-se şi un seism de 6,0 grade, care însă nu s-a soldat cu victime.

266 afișări
Imaginea articolului Cel puţin un mort şi zeci de răniţi în Japonia, după trecerea Taifunului Halong - FOTO

Cel puţin un mort şi zeci de răniţi în Japonia, după trecerea Taifunului Halong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Taifunul Halong a lovit regiunea japoneză Kanazawa şi Insula Honshu, provocând moartea unei persoane.

În provincia Wakayama (sud-vest), un bărbat care făcea surf în Oceanul Pacific a dispărut duminică dimineaţă, după ce a fost lovit de un val de circa 30 de metri.

Circa 70 de persoane au fost rănite în intemperiile generate de taifun.

Prefectura Mie, situată la 300 de kilometri vest de Tokyo, a decretat alerta maximă din cauza taifunului.

Peste 300 de curse aeriene au fost anulate duminică, în întreaga Japonie, după 470 de zboruri, anulate sâmbătă.

De altfel, un cutremur de 6,0 grade pe scara Richter s-a produs duminică în nordul Japoniei, fără a provoca victime sau daune materiale semnificative.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici