Cel puţin zece morţi, după trecerea unor tornade prin statul american Mississippi - VIDEO

Cel puţin zece persoane au murit şi aproximativ 20 au fost rănite, sâmbătă, în urma trecerii mai multor tornade şi furtuni prin statul american Mississippi, au anunţat autorităţile, care se aşteaptă la o agravare a bilanţului.

40 afișări
Imaginea articolului Cel puţin zece morţi, după trecerea unor tornade prin statul american Mississippi - VIDEO

Cel puţin zece morţi, după trecerea unor tornade prin statul american Mississippi (Imagine: Captură video)

Starea de urgenţă a fost decretată în 17 comitate, afectate grav de aceste tornade de primăvară, care au distrus zeci de locuinţe şi clădiri, a declarat guvernatorul statului, Haley Barbour, într-un comunicat.

Doi copii - un bebeluş de trei luni şi fratele său de 14 ani - au fost găsiţi printre cei cinci morţi din comitatul Choctaw. Echipele de intervenţie care cercetează dărâmăturile caselor, adesea pulverizate, preconizează că bilanţul va creşte.

Garda Naţională a fost trimisă pentru ajutor, precum şi echipe ale Crucii Roşii americane. Patru răniţi au fost evacuaţi cu elicopterul din oraşul Jackson şi alţi 17 cu ambulanţele, pe drumuri adesea blocate de copaci căzuţi şi stâlpi de electricitate dărâmaţi.

Tornada care a afectat oraşul Yazoo avea o lăţime de 1,6 kilometri, fiind însoţită de rafale de vânt care ajungeau până la 241 de kilometri pe oră, potrivit meteorologilor.

"Acest lucru îmi aminteşte de (uraganul) Katrina", a declarat o supravieţuitoare găsită printre ruinele casei sale din Yazoo, unde au fost înregistraţi trei morţi.

O biserică locală a fost distrusă de trecerea unei tornade, iar un pictor aflat în interior a reuşit să se salveze sărind sub altar, relatează postul de televiziune WAPT.

Centrul naţional de previziuni meteorologice (NWSSPC) a preconizat pentru duminică "dezvoltarea mai multor tornade puternice, cu deplasare lungă" către valea Tennessee şi nord-estul Statelor Unite, însoţite de furtuni importante.

"Este o situaţie deosebit de periculoasă", a avertizat NWSSPC, în condiţiile în care zone largi din Mississippi, Alabama, Florida, Tennessee, Kentucky, Illinois, Indiana şi Missouri au fost plasate în stare de alertă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici