Cel puţin zece morţi în urma unui atac al talibanilor asupra unui hotel din Kabul - VIDEO

Cel puţin zece civili afgani au murit în urma unui atac de amploare lansat de un comando taliban într-unul dintre cele mai mari hoteluri din Kabul, a anunţat, miercuri, poliţia afgană.

390 afișări
Imaginea articolului Cel puţin zece morţi în urma unui atac al talibanilor asupra unui hotel din Kabul - VIDEO

Cel puţin zece morţi în urma unui atac al talibanilor asupra unui hotel din Kabul

Ministerul afgan de Interne a precizat că în cursul atacului, care a durat cinci ore, au fost ucişi şi cel puţin şase membri ai comandoului.

"Din nefericire, acest atac terorist s-a soldat cu moartea a zece dintre compatrioţii noştri, toţi civili", a declarat comandantul poliţiei din Kabul, Ayub Salangi, precizând că trei poliţişti au fost răniţi în cursul confruntărilor.

Multe dintre victime erau angajaţi ai hotelului Intercontinental din Kabul, iar ultimul agresor a detonat o încărcătură explozivă aflată asupra sa, la câteva ore după încheierea atacului.

Atacul a fost lansat marţi seară, asupra hotelului aflat într-o zonă securizată din capitala afgană, unde se aflau numeroşi oficiali afgani care urmează să participe miercuri la o conferinţă privind trasferarea responsabilităţilor de securitate către forţele locale.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a revendicat atentatul, precizând că acesta a vizat cetăţeni străini cazaţi la hotel. Zabihullah Mujahid a afirmat că membrii comandoului au ucis 50 de persoane, printre care se numără cetăţeni străini şi oficiali afgani, şi au luat 300 de ostatici.

Atacatorii au pătruns marţi seară, după ora locală 23.00 (21.30, ora României), în interiorul hotelului situat pe un deal care domină oraşul, un oficial afgan afirmând că aceştia că purtau veste explozive şi arme automate. Poliţiştii care asigură paza clădirii au ripostat, declanşând o confruntare de proporţii.

Hotelul a fost înconjurat de importante efective ale trupelor de securitate afgane, iar forţa internaţională NATO a trimis la faţa locului un elicopter, care a deschis focul asupra agresorilor. În timpul atacului, au fost auzite cinci explozii şi numeroase focuri de armă.

Inaugurat în 1969, Intercontinental este unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din capitala afgană, care găzduieşte numeroase reuniuni oficiale şi conferinţe, dar organizează şi nunţi.

Măsurile de securitate în hotelurile din Kabul au fost sporite după un atac comis în 2008 la hotelul Serena, soldat cu moartea a şapte persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici