Cel puţin zece oameni au murit şi 30 au fost răniţi în urma unui atac sinucigaş comis în Nigeria

Cel puţin zece oameni au murit şi alţi 30 au fost răniţi în urma unui atac sinucigaş ce a avut loc în oraşul Maiduguri, din nordul Nigeriei, au anunţat reprezentanţii serviciilor de intervenţie locale, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

265 afișări
Imaginea articolului Cel puţin zece oameni au murit şi 30 au fost răniţi în urma unui atac sinucigaş comis în Nigeria

Cel puţin zece oameni au murit şi 30 au fost răniţi în urma unui atac sinucigaş comis în Nigeria

Autortităţile au precizat că atacul a avut loc miercuri seara, în districtul Muna Garage din Maiduguri. Atacul a fost comis de patru femei care au detonat materiale explozibile.

”Până în prezent pot confirma moartea a zece oameni. Alte 30 de persoane au fost rănite”, a declarat Bello Dambatta, purtător de cuvânt al Agenţiei de Urgenţă din Nigeria.

Nicio organizaţie teroristă nu a revendicat responsabilitatea comiterii atacului. Cu toate acestea, autorităţile sunt de părere că atacul a fost comis de către militanţii organizaţiei islamiste Boko Haram.

Gruparea jihadistă Boko Haram a ucis peste 20.000 de oameni în ultimii ani, ducând o luptă pentru formarea unui califat islamic în regiune.

Maiduguri este capitala statului Borno şi este oraşul nigerian cel mai grav locit de către insurgenţii jihadişti. În luna iunie, în acest oraş au murit 221 de oameni în urma unor atacuri cu bombă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici