Protest în Austria împotriva cooptării partidelor de extremă-dreapta la guvernare

Cel puţin 3.000 de persoane au protestat, miercuri seara, în Viena împotriva cooptării la guvernare a Partidului Libertăţii, formaţiune de extremă-dreapta, în contextul în care în Austria au loc negocieri pentru formarea viitorului Guvern, relatează site-ul agenţiei Reuters.

836 afișări
Imaginea articolului Protest în Austria împotriva cooptării partidelor de extremă-dreapta la guvernare

Protest în Austria împotriva cooptării partidelor de extremă-dreapta la guvernare

Protestul de miercuri seara are loc la o lună după alegerile parlamentare din Austria, câştigate de către Partidul Popular (ÖVP, centru-dreapta). Liderul ÖVP, Sebastian Kurz, a fost mandatat să înceapă negocierile pentru a forma o nouă majoritate parlamentară, iar acesta a purtat deja negocieri cu Partidul Libertăţii din Austria (FPOe, extremă-dreapta).

”Posturile ministeriale trebuie să fie strict rezervate persoanelor care nu au nicio legătură cu extrema-dreaptă sau cu neonazismul”, a declarat Alexander Pollak, unul dintre organizatorii acestui marş.

Organizatorii au precizat că la proteste au participat între 8.000 şi 10.000 de persoane, însă Poliţia a estimat că doar 3.000 de persoane au protestat pe străzile Vienei.

Ţinând lumânări în mâini, manifestanţii au format un lanţ uman în jurul cartierului Ballhausplatz din centrul Vienei, unde este sediul Ministerelor de Interne şi al Afacerilor Externe, a căror conducere o doresc liderii FPOe.

”Suntem aici pentru că FPOe alimentează ura şi vrea să divizeze societatea”, a declarat un alt protestatar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici