SUA nu trebuie să acţioneze militar în Coreea de Nord fără acordul Coreei de Sud

Preşedintele partidului de guvernământ din Coreea de Sud, Choo Mi-ae, a declarat, miercuri, că SUA nu trebuie să acţioneze militar "sub nicio formă" împotriva Coreei de Nord fără acordul Administraţiei de la Seul, relatează agenţiile de ştiri Reuters şi Yonhap.

910 afișări
Imaginea articolului SUA nu trebuie să acţioneze militar în Coreea de Nord fără acordul Coreei de Sud

SUA nu trebuie să acţioneze militar în Coreea de Nord fără acordul Coreei de Sud

"Preşedintele Trump pune mereu accent pe faptul că toate opţiunile sunt pe masă. Vrem să ne asigurăm că aceste opţiuni nu se referă la un alt război. Sub nicio formă SUA nu ar trebui să folosească acţiuni militare fără acordul Coreei de Sud", a declarat Choo Mi-ae, liderul Partidului Democrat şi membru al Adunării Naţionale (legislativul unicameral).

Prezent la summitul Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN) de la Manila, preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a declarat că, în cazul în care Coreea de Nord ar începe negocierile în privinţa programelor sale nucleare şi balistice, atunci toate opţiunile ar rămâne deschise. Moon Jae-in a precizat că în cazul unui asemenea scenariu, comunitatea internaţională ar putea relaxa sancţiunile impuse împotriva Coreei de Nord.

Choo Mi-ae a apreciat vizita lui Donald Trump la Seul, de săptămâna trecută, în timpul căreia preşedintele american şi-a reafirmat angajamentul SUA pentru garantarea securităţii în regiune în faţa ameninţării nord-coreene.

"Graţie vizitei de două zile a preşedintelui Trump la Seul, imaginea lui s-a îmbunătăţit foarte mult. Pe durata discursului său din Parlament, participanţii au aplaudat de 22 de ori, aducând o atmosferă prietenoasă în rândul sud-coreenilor", a spus Choo.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici