Cele mai temute organizaţii criminale din Japonia împart alimente către sinistraţi şi patrulează pe străzi alături de poliţie

Dacă în urma dezastrelor naturale care au devastat New Orleans-ul şi Haiti oamenii disperaţi au exploatat dezordinea generală şi au început să fure, în Japonia situaţia este cu totul alta, relatează Gândul.

150 afișări
Imaginea articolului Cele mai temute organizaţii criminale din Japonia împart alimente către sinistraţi şi patrulează pe străzi alături de poliţie

Cele mai temute organizaţii criminale din Japonia împart alimente către sinistraţi şi patrulează pe străzi alături de poliţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oamenii stau la coadă la supermarket-uri, sunt calmi şi disciplinaţi, aşteaptă ca autorităţile să rezolve situaţia şi nu se apucă de furt sau de dat în cap, se ajută unii pe alţii şi îşi împart alimentele, menţionează publicaţia citată.

Poliţia patrulează pe străzi, japonezii stau în adăposturi şi aşteaptă liniştiţi să se stabilizeze situaţia, iar membri ai organizaţiilor criminale din Japonia - Yakuza - au împărţit peste 40 de tone de alimente sinistraţilor, subliniază Slate Magazine.

Mai mult de atât, cele trei organizaţii criminale - Yamaguchi-gumi, Sumiyoshi-kai, şi Inagawa-kai - patrulează străzile pentru a asigura ordinea. Una din grupări a deschis birourile din Tokio pentru japonezii care au rămas fără adăpost şi străinii care nu au putut să părăsească ţara. "În momente de criză, nu mai există diferenţe între Yakuza şi cetăţeni sau străini. Toţi suntem oameni şi trebuie să ne ajutăm unii pe alţii", i-a spus unul dintre şefii Sumiyoshi-kai la telefon lui Jake Alderstein, un scriitor, citat de Slate Magazine.

Citeşte mai multe despre organizaţiile criminale din Japonia pe www.gandul.info

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici