Celulă teroristă a reţelei Stat Islamic în Maroc, deconspirată de autorităţi

O celulă a reţelei teroriste Stat Islamic care opera în nordul Marocului a fost deconspirată vineri de autorităţile marocane, a anunţat Ministerul marocan de Interne, potrivit publicaţiei Le Figaro.

1858 afișări
Imaginea articolului Celulă teroristă a reţelei Stat Islamic în Maroc, deconspirată de autorităţi

Celulă teroristă a reţelei Stat Islamic în Maroc, deconspirată de autorităţi

"Biroul central de investigaţii judiciare a reuşit să deconspire o celulă teroristă pe 29 aprilie 2016, compusă din trei indivizi care operau în oraşul Nadord (nord-est), fiind simpatizanţi ai reţelei Stat Islamic", a declarat Ministerul de Interne din Maroc într-un comunicat publicat vineri după-amiază.

"Suspecţii au primit direcţii din partea liderilor SI pentru a instaura un califat în nordul ţinutului şi a plănui o serie de atentate sinucigaşe prin maşini-capcană în zone aglomerate şi sensibile din ţară, primind ajutor logistic din partea grupării teroriste", se arată în continuare în comunicat.

O altă celulă teroristă, formată din nouă persoane având legături cu reţeaua Stat Islamic, a fost deconspirată la finalul lunii martie, potrivit Ministerului marocan de Interne.

Potrivit autorităţilor marocane, din 2002, peste 152 de astfel de celule teroriste au fost deconspirate, dintre care 31 începând din 2013, având legături cu grupări teroriste din Siria şi Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici