- Home
- Externe
- MOSCOVA, (07.09.2017, 05:24)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
#CentenarulRosu NYT: Viaţa în Uniunea Sovietică, între imagini idealizate şi cruda realitate
Aproape fiecare familie din Rusia are propriile poveşti despre represiune, deposedare, racolări forţate sau alte traume suferite în timpul URSS, astfel că prăbuşirea "dictaturii proletariatului", în 1991, s-a produs în uralele aproape unanime ale locuitorilor, afirmă scriitoarea rusă Anastasia Edel.
3468 afișări

#CentenarulRosu NYT: Viaţa în Uniunea Sovietică, între imagini idealizate şi cruda realitate
"Sunt o urmaşă a revoluţiei (bolşevice)", aşa îşi începe autoarea povestea despre viaţa ei în Rusia comunistă, începând cu experienţele copilăriei în era Leonid Brejnev (liderul URSS în perioada 1964-1982) şi terminând cu prăbuşirea Uniunii Sovietice, în anul 1991.
În materialul pentru cotidianul The New York Times, Edel prezintă o serie de imagini vivide ale vieţii în URSS, de la greutăţile întâmpinate de mama ei în încercarea de câştiga un venit îndestulător, la lipsurile materiale îndurate în această perioadă, sau felul în care populaţia îşi ascundea adevăratele sentimente despre conducerea sovietică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk a primit aprobare pentru a testa primul implant cerebral pentru pacienții cu paralizie. Cine poate participa la studiu
-
Explozia de pe A7: Transgaz acuză constructorul că nu a respectat avizul de amplasament / Prefectul judeţului spune că gazoductul era prea sus faţă de cum ar fi fost normal
-
Războiul din Ucraina, ziua 575. Un nou succes răsunător pentru armata ucraineană lângă Sevatopol. Atacurile cu drone ruseşti se intensifică
-
Explozie urmată de incendiu la magistrala de gaz pe Autostrada Moldovei, în jud. Vrancea: 4 morţi
"Prezentatorii de la televiziune vorbeau mereu despre «virtuţile intrinsece» ale egalităţii aduse de revoluţie. Însă, la şcoala mea, copiii oficialilor de partid aveau mereu haine mai bune şi apartamente mai frumoase, acces la bunuri greu de găsit şi bani", îşi aminteşte Edel, concluzionând că "un lucru pe care-l înveţi în experimentul socialist este acela că egalitatea nu este o stare naturală".
"Revoluţiile mereu par eroice, de la distanţă. Par să întruchipeze dorinţa omenirii pentru justiţie. Însă în focul revoluţiei, purificarea şi distrugerea devin inseparabile. Idealiştii de ieri devin călăi; adepţii lor, victime", mai afirmă autoarea.
Edel încheie materialul cu cuvintele mamei sale: "Cel mai groaznic lucru pe care l-au făcut a fost să ne transforme în laşi".
Anastasia Edel este autoarea lucrării "Russia: Putin’s Playground", un ghid istoric şi cultural despre Rusia contemporană.


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe