Coreea de Nord a organizat o adunare publică pentru a sărbători cel de-al şaselea test nuclear

Coreea de Nord a organizat, joi, un eveniment public pentru a sărbători cel de-al şaselea test nuclear efectuat, o bombă cu hidrogen care poate fi instalată pe o rachetă cu rază lungă de acţiune, iar presa de la Phenian a relatat despre un eveniment naţional "de bun augur", notează agenţia Yonhap.

1679 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a organizat o adunare publică pentru a sărbători cel de-al şaselea test nuclear

Coreea de Nord a organizat o adunare publică pentru a sărbători cel de-al şaselea test nuclear

Cetăţenii şi militarii s-au adunat la Phenian, într-o piaţă denumită după fostul lider Kim Il-Sung, pentru a marca testul nuclear de duminica trecută, potrivit agenţiei nord-coreene de ştiri KCNA.

Propaganda nord-coreeană a transmis că testul nuclear a fost un "cadou" pentru fondatorul statului şi pentru Kim Jong-Il, tatăl actualului lider Kim Jong-Un, considerându-l drept "un eveniment naţional de bun augur care a dat mult curaj şi multă forţă armatei şi poporului nord-coreean".

Persoanele care au contribuit decisiv la recentul test nuclear au fost invitaţi la evenimentul de celebrare şi au fost salutaţi de către ceilalţi cetăţeni pe străzile din Phenian.

Coreea de Nord a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen şi că aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul Kim Jong-Un.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici