Centrala Cernobîl a revenit în mâinile ucrainenilor

Centrala nucleară de la Cernobîl este din nou în mâinile Ucrainei, afirmă agenţia nucleară a ţării.

3007 afișări
Imaginea articolului Centrala Cernobîl a revenit în mâinile ucrainenilor

Centrala Cernobîl a revenit în mâinile ucrainenilor

Un jurnalist de la Wall Street Journal, Yaroslav Trofimov, a postat pe Twitter un document ce pare a fi un acord ce ar înseamna că Rusia nu mai este responsabilă de centrala de la Cernobîl.

Sky News nu a verificat această informaţie, dar dacă este corectă, aceasta coroborează rapoartele potrivit cărora forţele ruseşti s-au retras din regiune.

Trupele venite din Rusia au părăsit Cernobîl, a anunţat, joi, compania nucleară de stat din Ucraina, potrivit Sky News.

Agenţia a adăugat că, deşi unele trupe rămân pe poziţii, majoritatea se îndreaptă spre graniţa cu Belarus.

Cernobîl a fost una dintre primele zone ocupate de trupele ruseşti în timpul invaziei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici