Centrala de la Cernobîl a fost capturată de forţele ruse, a declarat un oficial ucrainean

Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de forţele ruse, a declarat joi un consilier al biroului prezidenţial ucrainean, Mykhailo Podolyak, citat de Reuters.

6335 afișări
Imaginea articolului Centrala de la Cernobîl a fost capturată de forţele ruse, a declarat un oficial ucrainean

"Este imposibil să spunem că centrala nucleară de la Cernobîl este în siguranţă după un atac total inutil al ruşilor", a declarat acesta. "Aceasta este una dintre cele mai grave ameninţări din Europa de astăzi", a mai spus Podolyak.

Rusia vrea să controleze reactorul nuclear de la Cernobîl pentru a semnala NATO să nu intervină militar, a declarat aceeaşi sursă.

Dezastrul de la Cernobîl din Ucraina, pe atunci sovietică, a trimis nori de material nuclear în mare parte din Europa în 1986, după un test de siguranţă eşuat în cel de-al patrulea reactor al centralei atomice, scrie Reuters.

Decenii mai târziu, a devenit o atracţie turistică. Cu aproximativ o săptămână înainte de invazia rusă, zona Cernobîl a fost închisă pentru turişti.

"Apărătorii noştri îşi dau viaţa pentru ca tragedia din 1986 să nu se mai repete", a scris pe Twitter preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cu puţin timp înainte ca centrala să fie capturată.

"Aceasta este o declaraţie de război împotriva întregii Europe".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici