Centrala nucleară Zaporizhzhia a fost din nou deconectată de la alimentarea cu energie externă. Energoatom face un apel către comunitatea internaţională

Operatorul centralei nucleare din Zaporizhzhia (ZNPP) a declarat că aceasta a fost din nou deconectată de la alimentarea cu energie externă ca urmare a bombardamentelor ruseşti.

995 afișări
Imaginea articolului Centrala nucleară Zaporizhzhia a fost din nou deconectată de la alimentarea cu energie externă. Energoatom face un apel către comunitatea internaţională
Energoatom, compania de stat ucraineană în cauză care administrează ZNPP, reia un apel, pe Telegram, către comunitatea internaţională, cerându-i „să ia urgent măsuri pentru demilitarizarea cât mai curând posibil a centralei ZNPP, retragerea întregului personal militar rusesc de pe teritoriul centralei şi din oraşul Energodar, precum şi revenirea centralei ZNPP sub controlul deplin al Ucrainei, de dragul securităţii întregii lumi”.
 
„Teroriştii ruşi au tras din nou asupra substaţiilor de infrastructură critică de pe teritoriul aflat sub controlul Ucrainei, în urma căreia, la ora 03:59, ultima linie de comunicaţie de 750 kV ZANP - Dniprovska a fost deconectată. În procesul de tranziţie, din cauza unei scăderi de tensiune pe termen scurt, transformatorul de rezervă pentru necesităţile proprii ale centralei ZNPP a fost oprit şi au fost pornite generatoarele diesel”, se arată în postare. 
 
Afirmaţiile nu au fost verificate în mod independent.
 
Forţele ruseşti au ocupat ZNPP, cea mai mare centrală nucleară din Europa, încă din primele zile ale războiului din Ucraina. Centrala ZNPP este situată într-una dintre regiunile ocupate ale Ucrainei pe care Rusia susţine că a „anexat-o”, iar Rusia şi-a anunţat intenţia de a aduce centrala ZNPP sub controlul autorităţilor nucleare ruse. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici