Centrul de coordonare a exporturilor de cereale ucrainene a fost inaugurat la Istanbul

Centrul Comun de Coordonare, care va monitoriza exporturile de cereale din Ucraina, a început să funcţioneze miercuri, la Istanbul, fiind rezultatul acordului între Rusia, Turcia, Naţiunile Unite şi Ucraina.

237 afișări
Imaginea articolului Centrul de coordonare a exporturilor de cereale ucrainene a fost inaugurat la Istanbul

Centrul de coordonare a exporturilor de cereale ucrainene a fost inaugurat la Istanbul

"Centrul are o semnificaţie specială pentru întreaga lume şi va fi utilizat doar în scopuri umanitare", a declarat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar.

"Acordul părţilor va fi valabil 120 de zile, dar va continua dacă niciuna dintre părţi nu cere încheierea tratatului. Pregătirile şi planificarea pentru plecarea primelor nave cu cereale din Ucraina continuă", a subliniat oficialul turc.

Reprezentanţii Rusiei şi Ucrainei au semnat vineri, prin intermediul Turciei şi Naţiunilor Unite, acorduri care permit reluarea exporturilor de cereale ucrainene pe Marea Neagră.

Acordurile prevăd inspectarea la sosirea în Turcia a navelor care transportă cereale din Ucraina, crearea de culoare de navigaţie securizate şi garanţii că sancţiunile Occidentale nu vor viza exporturile ruse de cereale şi de fertilizatori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turcia,
cereale,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici