Centrul Statelor Unite, afectat de inundaţii

Locuitorii din centrul Statelor Unite încercau vineri să-şi protejeze casele şi magazinele, în contextul creşterii nivelului apelor, în urma ploilor abundente din ultimele zile.

301 afișări
Imaginea articolului Centrul Statelor Unite, afectat de inundaţii

Centrul Statelor Unite, afectat de inundaţii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Sute de persoane au fost evacuate, în momentul în care Garda naţională şi voluntarii construiau diguri cu ajutorul sacilor de nisip.

"Am depăşit recordul (privind nivelul apelor) care data din 1927", a explicat Pat Slattery, un purtător de cuvânt al serviciilor meteorologice americane.

Precipitaţiile puternice care au afectat centrul ţării au dus la creşterea nivelului râurilor Mississippi şi Ohio şi au provocat inundaţii în Tennessee, Arkansas şi Missouri.

Aceste ploi sunt cauzate de acelaşi sistem depresionar care a provocat formarea tornadelor în sud-estul SUA săptămâna trecută, soldate cu aproximativ 350 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici