Pfizer, despre tratamentul COVID: „Nu este un motiv pentru a refuza vaccinul”

  • CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat vineri pentru CNBC că, în ciuda datelor promiţătoare ale companiei despre un tratament antiviral administrat oral, vaccinurile sunt încă importante în lupta împotriva virusului.
  • „Faptul că avem un tratament nu este un motiv pentru a nu face vaccinul”, a spus Bourla.
  • „Este nevoie de doze de rapel pentru că fără ele nu vom scăpa niciodată de acest cerc vicios al bolii”, a adăugat el.
5735 afișări
Imaginea articolului Pfizer, despre tratamentul COVID: „Nu este un motiv pentru a refuza vaccinul”

CEO-ul Pfizer, despre tratamentul COVID: „Nu este un motiv pentru a refuza vaccinul”

Pfizer a anunţat astăzi că medicamentul său antiviral pentru tratarea COVID-19 s-a dovedit a fi foarte eficient în prevenirea îmbolnăvirilor grave în rândul persoanelor cu risc care au primit medicamentul la scurt timp după ce au avut simptomele.

Pastilele antivirale sunt „pentru persoanele bolnave, scopul principal este de a preveni îmbolnăvirea oamenilor”, a spus Bourla. Aici intervin dozele de rapel ale vaccinului, a precizat CEO-ul Pfizer.

Medicamentul Pfizer, care va fi vândut sub denumirea comercială Paxlovid, a redus riscul de spitalizare sau deces cu 89% când a fost administrat în primele 3 zile de la debutul simptomelor.

Pfizer a declarat că o comisie independentă de experţi care a monitorizat studiul clinic a recomandat ca cercetarea să fie oprită mai devreme, deoarece beneficiile medicamentului pentru pacienţi s-au dovedit convingătoare. Compania a precizat că intenţionează să prezinte datele cât mai curând posibil la Food and Drug Administration pentru a obţine autorizaţia în Statele Unite.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici