Cercetătorii au raportat două cazuri noi de reinfectare cu COVID-19 în Europa

  • Cercetătorii au raportat două noi cazuri de reinfectare cu COVID-19, de data aceasta în Europa.
  • Un bărbat în vârstă din Olanda şi o femeie din Belgia.
  • Un vaccin eficient ar trebui să prevină atât reinfectarea, cât şi boala.
922 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii au raportat două cazuri noi de reinfectare cu COVID-19 în Europa

Cercetătorii au raportat două cazuri noi de reinfectare cu COVID-19 în Europa

După cazul bărbatului de 33 de ani din Hong Kong care s-a reinfectat cu coronavirus, două alte cazuri de reîmbolnăvire au fost raportate în Europa, relatează New York Times.

Unul dintre cele două noi cazuri este un bărbat în vârstă din Olanda, care are sistemul imunitar slăbit.

Al doilea caz este o femeie din Belgia care a avut simptome uşoare în martie şi s-a reinfectat în iunie.

Cercetătorii au comparat materialul genetic al celor trei cazuri de reinfectare şi au stabilit că este vorba despre o a doua contactare a virusului, nu despre o boală prelungită.

Cele două noi cazuri au fost anunţate de cercetătorii europeni, dar datele colectate de aceştia nu au fost încă publicate oficial într-un studiu.

Specialiştii au declarat ieri, pentru The Times, că reinfectarea cu coronavirus nu-i surprinde, deşi nu ar trebui să ni se pară normal.

Medicii au afirmat că, aşa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor de viroze respiratorii, inclusiv răcelile clasice, gripa sau chiar coronavirusul, dacă te infectezi o dată cu COVID-19 nu înseamnă că nu poţi contacta boala şi a doua oară. Există, totuşi, posibilitatea ca la a doua îmbolnăvire să fii asimptomatic.

„Dacă vrei să existe imunitate de grup trebuie să concepi un vaccin care să prevină şi reinfectarea şi boala”, a declarat Akiko Iwasaki, medic imunolog la Universitatea Yale.

Autor: Carmen Zanfir

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici